Sauvé | Open Space Kitchen

A 1950's Kitchen Reaches New Heights

Keyword: Conviviality!

The main goal of this kitchen renovation project was to enhance a family home in Nouveau-Rosemont, Montreal by giving it a modern touch. The owners opted for an open space concept to brighten up the space, as well as making it look more welcoming. 

A Curated Look for a Perfect Match

The carefully selected materials blend perfectly together. The graphic style of the backsplash and the wooden beams really stand out from the overall decor. To give the space a touch of contemporary style, our contractors combined two-toned cabinets with a matte finish and white quartz countertops for the kitchen.

Three black suspended lights have been installed above the kitchen island along with cognac-coloured leather benches to complete the look. 

From Top to Bottom: Everything Has Been Redone

With the engineer’s approval, the demolition of the load-bearing wall was proceeded by the contractors. This included repairing the ceiling and the floor, removing the vinyl flooring in the hallway, and sanding the hardwood floors. This way, the contractors could divide the old room into the desired result of an open space that also included the living room.  

The Ideal Duo!

In order to conceptualize their dream project, the clients worked with an interior designer after which the 360° Verified Contractor was able to bring it to life with his expertise.

What is your project?

No fees. No obligation.